AM Zorgmanagement
AM Zorgmanagement ondersteunt St. Ambulance Wens Abonneer op onze rss feed
 
Anneke Maagdenberg van AM Zorgmanagement te Dordrecht heeft eind november 2011 een cheque overhandigd aan Kees Veldboer van de Stichting Ambulance Wens omdat zij de doelstelling van deze organisatie van harte steunen.

Anneke Maagdenberg van AM Zorgmanagement te Dordrecht heeft eind november 2011 een cheque overhandigd aan Kees Veldboer van de Stichting Ambulance Wens omdat zij de doelstelling van deze organisatie van harte steunen.

De Stichting Ambulance Wens helpt terminale patiënten die afhankelijk zijn van ambulancevervoer om hun laatste verlangens te realiseren. Zo kunnen zij bijvoorbeeld langs gaan bij mensen van wie ze afscheid willen nemen of een plek bezoeken waaraan ze goede herinneringen bewaren. De stichting voert dit bijzondere werk in heel Nederland gratis uit en beschikt over vier (binnenkort vijf) ambulancevoertuigen die door gekwalificeerde vrijwilligers worden bestuurd. Professionele verpleegkundigen begeleiden de patiënt op deze bijzondere dag. Ook twee familieleden mogen in de ambulance meerijden.

Anneke Maagdenberg spreekt voor haar geste aan de stichting de post relatiegeschenken van haar bedrijf AM Zorgmanagement aan. ,,Wij hadden elk jaar de gewoonte om tegen de Kerst onze goede relaties een pakket met leuke dingen te overhandigen. Vorig jaar hebben we dat gewijzigd. Toen hebben we 225 cliënten van de Voedselbank in Dordrecht een tas met een aantal feestelijke lekkernijen gegeven. Dit jaar geven wij met plezier een cheque aan de stichting Ambulance Wens. De relatiegeschenken zijn dus bewust minder royaal geworden. Ik leg dat ook uit aan degenen die wat van ons krijgen en het is mooi dat velen daar heel positief op reageren. Sommigen besluiten spontaan om ook dit doel of een ander mooi project te steunen en daar ben ik blij mee.’’

Kees Veldboer reageert verheugd op het initiatief van Anneke. ,,Ze geeft ons geld en maakt ook nog reclame voor ons. Dat waarderen wij zeer want wij zijn helemaal van donaties afhankelijk.’’

De stichting is al bijna vijf jaar bezig met het verwezenlijken van wensen van mensen die niet lang meer te leven hebben. In totaal werden al meer dan 2300 ritten uitgevoerd. Meestal gaat het om een dagtrip of een bezoek aan iets of iemand dat van korte duur is. Echter ook een ambulancerit in omliggende landen die wat langer duurt, gaat de stichting niet uit de weg.

Meer weten? Kijk op www.ambulancewens.nl
 

 


<< Terug naar nieuwsoverzicht
Deze website is ontwikkeld door Avant Internet BV